Volledig scherm
Paul Lucas, Marco Smoes en Christel Dekker (vlnr) zijn slachtoffers van oplichter Rene B.. © Frans Nikkels

Twentse fietsenmakers wachten niet op politie, gaan met knokploeg op dief af

VRIEZENVEEN/TUBBERGEN - De gehaaide praktijken van oplichter René B. heeft voor opschudding gezorgd in Vriezenveen, Gramsbergen en Tubbergen. De man slaagde erin diverse ondernemers op te lichten. Hij ging er vandoor met onder meer een aantal elektrische fietsen.

Ook winkeliers in onder meer Balkbrug en Hardenberg werden door de man opgelicht.

Twee bezoekjes
Een van de gedupeerde ondernemers heeft inmiddels zijn spullen terug. Marco Smoes van de gelijknamige fietsenwinkel in Vriezenveen, slaagde erin de verblijfplaats van René B. te achterhalen. De oplichter bleek te verblijven op een camping in Rheezerveen.

Omdat de politie weigerde in actie te komen, namen de ondernemers het heft in eigen hand. Twee bezoekjes aan de camping, waarvan een met een heuse knokploeg, leidde ertoe dat Smoes zijn twee gestolen e-bikes terug heeft.

René B. zelf was tijdens de actie van de ondernemers niet aanwezig. Hij wordt inmiddels door de politie gezocht. Volgens woordvoerder Jan Thijs van Hemmen van de politie is het niet ongewoon dat mensen zelf verhaal halen. "Maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat mensen het recht in eigen hand gaan nemen."

Almelo e.o.