Raghnild Grouwstra stuurde een open brief aan minister Hugo de Jonge. Een hartekreet over het verdwijnen van de verzorgingshuizen en wat dit voor een mantelzorger betekent.
Volledig scherm
PREMIUM
Raghnild Grouwstra stuurde een open brief aan minister Hugo de Jonge. Een hartekreet over het verdwijnen van de verzorgingshuizen en wat dit voor een mantelzorger betekent. © Emiel Muijderman

Twentse mantelzorger schrijft hartenkreet aan minister de Jonge: ‘Hugo, wat moet ik?’

VRIEZENVEEN - Raghnild Grouwstra (49) uit Vriezenveen is al tien jaar mantelzorger voor haar ouders. Maar het gaat niet meer. In een open brief roept ze minister Hugo de Jonge op om het verzorgingshuis in ere te herstellen.

'Hugo, wat moet ik? En met mij tienduizenden mantelzorgers in dezelfde situatie.' Het zijn afsluitende woorden van Raghnild Grouwstra in haar brief aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is een hartenkreet. Naast dat ze zelf ziek is, spendeert de Vriezenveense alle bruikbare uren aan de verzorging van haar ouders. Nu ze voor de tweede keer in drie jaar tijd is getroffen door een burn-out, trekt ze aan de noodrem. Ze moet stoppen met de de intensieve mantelzorg die zij al tien jaar uitvoert. Haar ouders moeten naar een verpleeghuis, maar de wachtlijst is langer dan een jaar.

Almelo e.o.