Volledig scherm
Hennie en Diny Schoemaker © Emiel Muijderman

Uitbaters De Driesprong Westerhaar dragen stokje over

WESTERHAAR - Na 14 jaar café-cafetaria De Driesprong in Westerhaar, dragen Hennie en Diny Schoemaker het stokje over. ‘Als onze leeftijd het zou toelaten, gingen we zo nog jaren verder’


„Het voelt wel echt heel raar hoor”, zegt Hennie Schoemaker (67). Vandaag (zaterdag) is de laatste dag dat hij en zijn vrouw Diny (62) de eigenaren zijn van café en cafetaria De Driesprong in Westerhaar.

Hans Olde Achterhuis en Evelien Mulder gaan het roer overnemen in het pand aan de Sibculoseweg, dat voortaan de naam ‘Roots’ krijgt. „Zij wilden het wel overnemen en dat kwam mooi uit. Ze kenden ons café al, omdat ze met hun band vaak kwamen optreden. Wij worden natuurlijk ook een dagje ouder en je bent hier erg druk mee. Het blijft een moeilijke beslissing en het wordt erg kaal straks ”, legt Hennie uit.

Heftige verhalen
Het stel gaat de gesprekken met de vaste stamgasten missen. „Het contact met mensen dat je hier hebt, is wel erg mooi. Soms krijg je heftige verhalen te horen, maar gelukkig kan ik dat ook vrij snel weer loslaten en neem ik alleen de mooie verhalen mee naar huis”, verklaart Hennie.

Vakantie
Het echtpaar vindt het raar dat het nu over is, maar is ook blij met de vrije tijd die komt. „Ik ga een aantal dagen per week als vrachtwagenchauffeur aan de slag, dat is mijn hobby”, vertelt Hennie. „Ook is er een kleinkind onderweg, straks hebben we alle tijd om daarvan te genieten”, vult Diny aan. Bovendien kan het stel eindelijk op vakantie. „We zijn al vijf jaar niet meer weggeweest, want daar was geen tijd voor. Binnenkort gaan we op familiebezoek in Polen.”

Almelo e.o.