Volledig scherm
Albert Engels voor de uitbreiding van de begraafplaats in Westerhaar. Foto: Annina Romita

Uitbreiding begraafplaats Westerhaar bijna afgerond

WESTERHAAR - De uitbreiding van de algemene begraafplaats in Westerhaar aan de Sibculoseweg is bijna afgerond. Op het nieuwe gedeelte is plek voor 1250 nieuwe graven.

Albert Engels kijkt trots uit over de uitbreiding van de algemene begraafplaats aan de Sibculoseweg in Westerhaar. De fractievoorzitter van Gemeentebelang Twenterand (GTB) is blij met het resultaat. Door de uitbreiding is het niet meer nodig oude graven te ruimen.

De discussie over uitbreiding van begraafplaatsen in Twenterand was voor Engels destijds reden zijn rentree te maken in de politiek. Met de problematiek over de landbouwontwikkelingsgebied in de gemeente, was het onderwerp reden voor de oprichting van de nieuwe politieke partij GBT.

Het verhaal dat uitbreiding in Westerhaar onmogelijk zou zijn door gebrek aan ruimte, werd door Engels en en SGP-raadslid Ben Engberts ontkracht. De Vriezenveense eigenaren van het nabij gelegen weiland bleken bereid de grond de verkopen aan de gemeente. Dat laatste zou ook gebeuren, waarna de uitbreiding voor Westerhaar in gang werd gezet.

"Dat betekende voor veel mensen uit het dorp een enorme opluchting", aldus Engels. "Je wilt niet weten hoeveel mensen ons destijds hebben aangesproken. Uit een door ons gehouden enquette bleek bijvoorbeeld dat 98 procent van de Westerhaarders tegen bezuinigingen op de begraafplaats waren. En als ik zie hoe onze begraafplaats er nu bij ligt, dan geeft me dat een goed gevoel."

Het volledige verhaal staat dinsdag 23 april in de editie Twenterand van dagblad De Twentsche Courant Tubantia.

Almelo e.o.