Volledig scherm
Impressie van het plan de Hofmolen aan de Smitstraat in Den Ham: een combinatie van een molen en veertien appartementen. © Eduard Postma Bouwservice

Uitvoering Plan Hofmolen Den Ham komt steeds dichterbij

DEN HAM - De bouw van De Hofmolen aan de Smitstraat in Den Ham komt steeds dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand stemt in met een bestemmingsplanwijziging en zorgaanbieder TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) doet ook mee aan het project, waarbij een molen wordt gecombineerd met de bouw van veertien appartementen voor ouderen die met een beetje hulp zelfstandig kunnen blijven wonen.

De Hammer ondernemer Michiel Poel ziet zijn plan voor de bouw van een molen in combinatie met een aantal appartementen in zijn woonplaats steeds dichterbij komen. Hij hoopt dat medio april of mei volgend jaar de schop de grond in kan. En hij belooft dat het werk door bedrijven uit Den Ham wordt uitgevoerd.

Replica
Het plan in het kort: er wordt een replica gebouwd van één van de molens die ooit in het brinkdorp hebben gestaan en daarnaast komen veertien appartementen. Zo’n appartement bestaat uit een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een badkamer. Die appartementen zijn bestemd voor veertien ouderen en hun eventuele partners die weliswaar grotendeels zelfstandig kunnen wonen, maar daarbij wat hulp van bijvoorbeeld buurtzorg nodig hebben.

Inloopruimte
Wanneer Poel ook financieel de puntjes op de i weet te zetten - hij is nog bezig met het vinden van voldoende investeerders - gaat hij de appartementen bouwen en verhuren. Medewerkers van TMZ zijn bij het project betrokken voor het zorgaspect. „Wij kijken bijvoorbeeld voor wie deze appartementen geschikt zijn”, aldus Herman Schoemaker van TMZ. „En we spannen ons in voor de komst van een inloopruimte, waar in principe iedereen welkom is.”

Omwonenden
Poel heeft ondertussen al met omwonenden om tafel gezeten. „Als mensen hadden aangegeven bezwaar te gaan maken, zou ik zijn gestopt, maar gelukkig reageerden de buren heel enthousiast.”

Almelo e.o.