Volledig scherm
Hans van Ronkel uit Den Ham blijft voorzitter van Twenterand Tourist Info. © Marieke Bakker

Van Ronkel blijft aan als voorzitter Twenterand Tourist Info

DEN HAM - Hans van Ronkel heeft ingestemd met een 'dringend verzoek' vanuit het dagelijks bestuur van de stichting Twenterand Tourist Info (TTI) om aan te blijven als voorzitter. De Hammenaar had eind oktober zijn positie ter beschikking gesteld en fungeerde sinds die tijd als demissionair voorzitter.

Reden om zijn functie ter beschikking te stellen was de door TTI gemaakte fout bij de indiening van de aanvraag resultaatsubsidie 2017 bij de gemeente Twenterand. Die aanvraag werd te laat ingediend. Bovendien was daarvoor geen tekst en uitleg gegeven en was evenmin om uitstel gevraagd.

Verklaring
In een korte verklaring schrijft het bestuur van TTI: 'Het dagelijks bestuur heeft in zijn beraad de overige leden van het bestuur geconsulteerd. Namens het bestuur is, overigens met begrip voor zijn besluit, de voorzitter gevraagd dit besluit in heroverweging te nemen. De voorzitter heeft na enige bedenktijd besloten gehoor te geven aan dit dringende verzoek van het bestuur. Het is belangrijk om samen met de ondernemers de uitdagingen op het terrein van recreatie en toerisme op te pakken.'

Almelo e.o.