Beeld van de werkzaamheden aan de persleiding in Vriezenveen.
Volledig scherm
Beeld van de werkzaamheden aan de persleiding in Vriezenveen. © Waterschap Vechtstromen.

Vechtstromen hervat werk aan persleiding Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Nadat in het najaar van 2019 de eerste fase van de werkzaamheden aan de persleiding De Pollen –Vriezenveen is afgerond, zijn maandag de werkzaamheden voor afrondende fase hervat.

Voor de uit te voeren boringen, worden verschillende buizen aan elkaar gelast, totdat een lengte van bijna 350 meter buis ontstaat. Om deze buis in de grond te krijgen, wordt vanaf de Walstraat een boring gemaakt tot aan de Oude Hoevenweg. 

De boring staat gepland voor maandag. Als de werkzaamheden volgens verwachting verlopen, wordt dit woensdag afgerond. In verband met het coronavirus zijn omwonenden per brief in plaats van persoonlijk contact geïnformeerd.

Na de eerdere werkzaamheden afgelopen november en december aan de Rusluieweg en Walstraat, fase 1 is Waterschap Vechtstromen begonnen met fase 2. In deze fase wordt een drietal gestuurde boringen aangebracht. Boring 1 is onder de Horstweg door nabij de Rusluierweg, boring 2 is onder de Boslandweg door nabij de Rusluierweg en boring 3 start ten hoogte van Walstraat 31 en eindigt ter hoogte van de  Oude Hoevenweg 2.

Boorkop

Boringen 1 en 2 zijn reeds afgerond. Voor boring 3 zijn de voorbereidingen in volle gang. Hiervoor wordt over een lengte van 350 meter buizen aan elkaar gemaakt. Om deze buis in de grond te krijgen zal vanaf de Walstraat met een apparaat een boring gemaakt worden tot aan de Oude Hoevenweg. Hier zal de leiding van 350 meter aan vastgemaakt worden en zal de boorkop teruggetrokken worden en zal daarbij de leiding mee terugtrekken. De boring begint maandag en wordt woensdag afgerond.

Dit betekent dat bij het terugtrekken van de leiding op dinsdag 24 en woensdag 25 maart deze leiding voor een aantal huizen en over opritten getrokken zal worden. De Walstraat wordt deels afgesloten worden met borden en hekken.

Almelo e.o.