Volledig scherm
Station Vroomshoop. Foto: Dinand Buisman

'Verplaatsing station Vroomshoop onwenselijk'

VROOMSHOOP/GEEERDIJK - Het Twenterandse college vindt een onderzoek naar het verplaatsen van het treinstation Vroomshoop niet noodzakelijk. De fractie van de ChristenUnie had eerder vragen over dit onderwerp gesteld.

Volgens het college is in 2004 ook al onderzocht of het station verplaatst kan worden naar De Koele. Toen bleek dat niet alleen de kosten - destijds ruim één miljoen euro voor rekening van de gemeente - maar ook de ingewikkelde uitvoering verplaatsing van het station in de weg staan.

Het college is bovendien niet bereid om te onderzoeken of er een fietspad aangelegd kan worden vanaf Geerdijk, in het verlengde van het spoor. Volgens het college bestaan er voldoende alternatieve fietsroutes.

De CU ziet het station van Vroomshoop graag enkele honderden meters verplaatst, zodat het centraler komt te liggen en beter te bereiken is voor inwoners van Geerdijk. Deze kern heeft nu nog een station, maar dat wordt gesloten. In 2015 wordt de treinverbinding Almelo-Mariënberg doorgetrokken naar Hardenberg. Die aansluiting gaat ten koste van het station in Geerdijk.

Almelo e.o.