Een schandvlek, zo wordt het oude Rabobankpand in Vriezenveen genoemd. En nu is er opnieuw gesteggel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een schandvlek, zo wordt het oude Rabobankpand in Vriezenveen genoemd. En nu is er opnieuw gesteggel. © Carlo ter Ellen DTCT

Vervanging voor ‘schandvlek van Vriezenveen’ op de tocht: Twenterand weigert bouw 45 appartementen

VRIEZENVEEN - Het leek de goede kant op te gaan met de komst van een appartementencomplex op het Manitobaplein. Op de plek van het verpauperde pand van de Rabobank. Maar de gemeente Twenterand weigert nu alsnog toestemming te geven voor de bouw van 45 appartementen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Drone om reekalfjes en nesten met weidevogels op te sporen in Vriezenveen bijna binnen: ‘Hoe meer drones, hoe beter’
  PREMIUM

  Drone om reekalfjes en nesten met weidevo­gels op te sporen in Vriezen­veen bijna binnen: ‘Hoe meer drones, hoe beter’

  VRIEZENVEEN/GEESTEREN - Het zijn de laatste loodjes, maar Bert Aman heeft goede hoop dat er begin volgend jaar talloze reekalfjes en kuikens gered kunnen worden van de dood in en om Vriezenveen. ANV Land&Schap heeft nog zo’n 2000 euro nodig om een drone met warmtebeeldcamera aan te kunnen schaffen. „We hebben goede hoop dat we het bij elkaar krijgen.”
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Almelo e.o.