Dirk Fuite was nauw betrokken bij de afhandeling van schades aan de huizen die veroorzaakt zijn tijdens de aanleg van de Noord-Zuidlijn. In een open brief roept hij de provincie Overijssel op om bij kanaal Almelo - De Haandrik te kijken naar de schadeafwikkeling destijds in Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Fuite was nauw betrokken bij de afhandeling van schades aan de huizen die veroorzaakt zijn tijdens de aanleg van de Noord-Zuidlijn. In een open brief roept hij de provincie Overijssel op om bij kanaal Almelo - De Haandrik te kijken naar de schadeafwikkeling destijds in Amsterdam. © Dingena Mol

Verzakt door de Noord-Zuidlijn: Amsterdammer ziet parallellen met Twents kanaaldrama

AMSTERDAM/VROOMSHOOP - Binnen twee uur verzakten in 2008 huizen aan de Vijzelgracht maar liefst 25 centimeter. Zand spoelde onder de huizen weg, zo de bouwput voor de deur in, waar de Noord-Zuidlijn werd aangelegd. Amsterdammer Dirk Fuite ziet parallellen met het drama langs kanaal Almelo - De Haandrik en doet in een open brief (hieronder te lezen) een oproep aan het provinciebestuur van Overijssel: leer van de schadeafwikkeling in Amsterdam.

Almelo e.o.