Volledig scherm
Christian Kist won vorig jaar zijn thuiswedstrijd: de Krembassy. © Frans Nikkels

Vijf darttoppers op Krembassy in Vroomshoop

VROOMSHOOP - Het hoofdtoernooi van de Krembassy belooft op voorhand garant te staan voor spektakel. Met nog één voorronde te gaan, hebben al vijf topdarters zich weten te plaatsen. 

Winnaars

Naast Christian Kist uit Vroomshoop, die de Krembassy vorig jaar won, en Erwin Extercatte uit Delden, hebben ook PDC-darters Vincent Kamhuis uit Epe, Ron Meulenkamp uit Almere, Arjan Konterman uit Staphorst zich geplaatst. Hetzelfde geldt voor voormalig Krembassy-winnaars Cor Zorgdrager en Dennie Olde kalter.

315 plekken

Tijdens de laatste voorronde op 21 juni strijden nog een paar bekende spelers in de dartwereld om een ticket voor het hoofdtoernooi, waaronder Jeffrey Bekema, Robin Smees en Jordie Meier. Er waren maar liefst 315 deelnameplekken tijdens de negen voorrondes.

Langstlopend

In totaal zullen, tussen 6 en 14 juli, uiteindelijk 40 darters strijden om de hoofdprijs van de Krembassy in het Vroomshoopse café Kremer. „Het langst lopende toernooi van Nederland”, zegt organisator Dinand Kist, over de negen dagen durende finaleweek.

Spektakel

De loting voor de acht voorrondes van de finaleweek is op zaterdag 6 juli, vervolgens begint het spektakel. Net als de voorgaande jaren komen de darters op met een eigen opkomstnummer en walk on-girls. De scores worden niet langer omgeroepen. De Krembassy stopt met een mastercaller, omdat er anders geen muziek aan kan. Via Facebook zijn de wedstrijden, en de standen, live te volgen.

Almelo e.o.