Volledig scherm
Overlast door gesprongen waterleiding © Lars Smook

Vitens: noodoplossing voor breuken waterleiding in Sibculo

SIBCULO - Waterleidingbedrijf Vitens gaat een tijdelijke waterleiding aanleggen, mogelijk bovengronds, om bewoners in Sibculo van water te voorzien. Dat heeft het bedrijf vandaag (donderdag 2 juni) via een brief aan de bewoners kenbaar gemaakt. De afgelopen dagen was met name in de Gemeentestraat en een klein deel van de Kloosterstraat sprake van overlast, 45 huishouden hadden tijdelijk geen water.

De bewoners hebben donderdagmiddag een brief ontvangen van Vitens met informatie over de noodreparaties en andere inspanningen die Vitens levert om de problemen op te lossen.
Vitens gaat de huidige permanente leiding vervangen door een nieuwe. Die zal er over twee maanden moeten liggen. Daar wordt nu met spoed aan gewerkt.

Oorzaak
Maar om de watertoevoer te garanderen wil het bedrijf binnen een a twee weken een noodoplossing installeren. Overwogen wordt een bovengrondse leiding aan te leggen totdat de nieuwe permanente ondergrondse leiding er ligt.
De oorzaak van de waterproblemen is vooralsnog niet helemaal duidelijk. Over het algemeen gaan waterleidingen tot wel tachtig jaar mee. Onder invloed van bouwwerkzaamheden in de omgeving of zwaar en/of veel verkeer boven de waterleidingen kan sneller slijtage ontstaan.

Almelo e.o.