Volledig scherm
Bijzondere vliegers zijn er komende weekeinde te zien op het Vliegerfeest Twenterand. © Vliegerfeest Twenterand

Vliegerfeest Twenterand naar nieuwe plek

VRIEZENVEEN - Met stoom en kokend water werden de afgelopen week vergunningen geregeld voor het Vliegerfeest Twenterand. Door de vele regen was de oorspronkelijke locatie aan de Hoffmansweg 6 voor festijn op zaterdag 2 en zondag 3 juli - waar de vergunning voor waren afgegeven - niet meer geschikt. De oplossing werd snel gevonden, verkassen naar een nabij gelegen perceel aan de Hoffmansweg 6a in Vriezenveen.

Ruim 300 vliegers in allerlei soorten en maten zijn te bewonderen bij de zevende editie van het Vliegerfeest in Twenterand. Gepassioneerde vliegeraars komen uit binnen- en buitenland. Met veelal zelfgemaakte vliegers.

Bus
Daarbij kiezen indrukwekkende exemplaren het luchtruim. Zo komt de familie Burri uit Zwitserland met een volle bus met vliegers, waaronder een groep smileys en een reuzelieveheersbeestje, met een spanwijdte van 12 meter.

Vliegerstof
De organisatie schat dat in totaal 50.000 meter aan vliegerstof aanwezig is op het terrein aan de Hofmansweg 6 in Westerhaar-Vriezenveensewijk.
In de expositietent zijn onder meer replica’s van historische vliegers te zien. Dat neemt niet weg dat het thema dit jaar luidt: ‘Vliegerfeest Twenterand kijkt naar de toekomst’. „We willen bezoekers laten zien dat vliegeren niet alleen voor de fun is, maar dat er met behulp van vliegers ook veel onderzoek wordt gedaan naar manieren om wind om te zetten in energie”, aldus de organisatie.

Gratis
Zaterdagavond, als het begint te schemeren, gaan er verlichte vliegers de lucht in. Entree en parkeren is gratis. De organisatie hecht veel waarde aan een kosteloze entree om de drempel zo laag mogelijk te houden voor bezoekers.

Almelo e.o.