Volledig scherm
Ook Twenterand wil lichtjesavonden op begraafplaatsen. Sommige omliggende plaatsen zoals Almelo hebben die al. Op de foto begraafplaats ’t Groenedael in Almelo. © Lars Smook

Voor het eerst een lichtjesavond op begraafplaats Dennenhof in Den Ham

DEN HAM – Op begraafplaats Dennenhof in Den Ham is op donderdag 12 december voor het eerst in de historie een lichtjesavond. Daarbij kunnen mensen, in een sfeer van warmte en saamhorigheid, diegenen herdenken die gemist worden.

Fakkels

Het wordt een bijzondere aanblik: De begraafplaats wordt verlicht met fakkels, glazen potten met waxinelichtjes en vuurkorven. Ook wordt er gezongen en volgt er een moment van stilte, om de overledenen te herdenken. 

Genieten

Om 19.15 uur begint de lichtjesavond op Dennenhof, vanaf 19.00 uur kunnen mensen al genieten van de bijzondere entourage. Mensen die slecht ter been zijn, kunnen stoelen reserveren bij Jannette Eshuis (0623048760).Bezoekers wordt geadviseerd een zaklantaarn mee te nemen.

Gemeente betaalt mee

Het fenomeen is niet nieuw. In veel andere plaatsen in Twente zijn al lichtjesavonden. En nu volgen ook alle kernen van Twenterand, kondigde wethouder Mark Paters onlangs aan. Het initiatief voor de komst van lichtjesavonden kwam van bewoners uit Den Ham. „Maar dit gaan we Twenterand-breed uitvoeren.” De gemeente maakt daarvoor een bijdrage uit het innovatiefonds vrij.

Almelo e.o.