Op vier plaatsen, zoals hier bij De Smithoek in Den Ham, konden mensen al vanaf maandag stemmen. De teller stond mede daardoor op 17 procent, woensdag om 10.00 uur.
Volledig scherm
Op vier plaatsen, zoals hier bij De Smithoek in Den Ham, konden mensen al vanaf maandag stemmen. De teller stond mede daardoor op 17 procent, woensdag om 10.00 uur. © Wouter de Wilde | WDW Foto's

Vooralsnog onverwacht hoge opkomst in Twenterand bij gemeenteraadsverkiezingen: ‘Ziet er goed uit’

VRIEZENVEEN - Ze waren bang dat het niet leefde, de oorlog in Oekraine een stempel zou drukken op de opkomstcijfers. Maar vooralsnog ziet het er goed uit in Twenterand. Woensdagochtend om 10.00 uur stond het opkomstpercentage al op 17 procent. „Je kunt het moeilijk vergelijken, maar ik had dit niet verwacht”, zegt burgemeester Hans Broekhuizen opgetogen.

 1. Bezoekers Dauwpop prijzen de gezellige sfeer én de papieren bekers: ‘Alleen het schuim zakt snel weg’
  PREMIUM
  Met video

  Bezoekers Dauwpop prijzen de gezellige sfeer én de papieren bekers: ‘Alleen het schuim zakt snel weg’

  Het tweedaagse muziekfestival Dauwpop bij Hellendoorn is vrijdagmiddag begonnen. Duizenden bezoekers dronken voor het eerst uit papieren bekers terwijl ze genoten van de knusse sfeer. Ze reageerden positief op het milieu-initiatief. „Dit is echt nodig”, en: „Na een paar biertjes smaakt alles.” De tappers waren kritisch, omdat de schuimkraag niet bleef staan.
  Hellendoorn