Volledig scherm
PREMIUM
© Christian van der Meij

Vriezenveen krijgt een crematorium voor dieren

VRIEZENVEEN - Dierenpension het Veenschap Vriezenveen wordt uitgebreid met een crematorium. Daarmee springt initiatiefnemer Dekker naar eigen zeggen in op een trend: steeds meer honden- en kattenbezitters laten hun overleden troeteldier cremeren.

Het komt vaak voor dat eigenaren hun overleden dier achterin in de tuin begraven. „Als mensen dan later gaan verhuizen, ligt het dier er nog steeds”, redeneert Bert Dekker, die Het Veenschap samen met compagnon Remona Sempel runt.

  1. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld
    PREMIUM

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    BEERZERVELD - Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Almelo e.o.