Volledig scherm
Lange Frans (links op het podium) stal zaterdagavond de harten van de Vriezenveners met een heus volkslied over Vjenne. © Lenneke Lingmont

Vriezenveen sluit Lange Frans in armen

VRIEZENVEEN - Lange Frans heeft zich zaterdagavond onsterfelijk gemaakt in Vriezenveen. De knuffelbeer van het nationale rappersgilde veraste de 6000 verzamelde plaatsgenoten met een heus volkslied over Vriezenveen. Op de tekst van zijn laatste hit het Land van... roerde Lange Frans zijn publiek tot hier en daar een traan toe. 

Kippenvel

‘Vriezenveen is niet voor de poes’, rijmde de zanger er op los. „Als je het over een kippenvelmoment hebt”, liet Rik Pape namens organisatie weten. „Dat was zo’n moment.” Het slotakkoord van een hele week Vriezenveen 650 jaar mocht er sowieso zijn met na Lange Frans ook nog eens Douwe Bob en Tony Junior op het podium. En natuurlijk The Crooxs. Geen half werk zogezegd. 

Saamhorigheid

„Daar doen we hier niet aan”, verwees Pape vooral op de enorme saamhorigheid onder de Vriezenveners die er ‘samen een onvergetelijke feestweek van hebben gemaakt.’ „Heel Vriezenveen heeft een week op z’n kop gestaan met een slotavond om van te dromen. We hadden veel van het knalfeest verwacht met deze line-up maar de artiesten hebben die hoge verwachtingen nog eens overtroffen. Het kon niet mooier.”

Feest

En dat is maar goed ook, want Vriezenveen zal vijftig jaar op deze gedenkwaardige week moeten teren. Pape: „We komen een heel eind denk, maar vijftig jaar is wel erg lang. Als je ziet hoe graag en hoe mooi de Vriezenvener feest viert, denk ik niet dat we daar een halve eeuw op gaan zitten wachten.”

Volledig scherm
Vriezenveen weet hoe het feest moet vieren. Volgens Rik Pape gaan ze geen halve eeuw zitten wachten op het volgende. © Lenneke Lingmont
  1. Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercampings in Vechtdal

    Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercam­pings in Vechtdal

    RHEEZE/STEGEREN - Op kinderpornosites en -chatrooms had hij zich geprofileerd als iemand die voorkeur heeft voor meisjes tussen vijf en twaalf jaar oud. Maar dat Harry L. (57) afgelopen voorjaar op twee zogenoemde kindercampings in het Vechtdal zich op zijn zachtst gezegd verdacht gedroeg ten opzichte van meisjes, daar moet de rechtbank volgens hem geen kwaad achter zoeken. Hij was slechts op zoek naar een geschikte plek voor de caravan, of wilde gewoon een colaatje drinken.

Almelo e.o.