Volledig scherm
PREMIUM
Rick en Frederike Keijzer voor hun woning, die door een mislukte behandeling met pur onbewoonbaar is geworden. © Lenneke Lingmont

Vriezenveens gezin kan strijd over pur niet winnen van verzekeraar

VRIEZENVEEN - Een Vriezenveens gezin dat al jaren met een onbewoonbaar huis zit door fouten met purisolatie, heeft de strijd tegen verzekeraar ASR opgegeven. „We weten dat we gelijk hebben, maar gaan het niet krijgen. Daar ga je aan kapot.”

Fredrike en Rick Keijzer en hun drie kinderen wonen al meer dan twee jaar niet meer in hun eigen huis, omdat deze onbewoonbaar is. Pur is de schuldige, zeggen ze. In 2013 liet de familie de in 2011 gekochte woning in Vriezenveen isoleren met het chemische isolatiemateriaal, maar dat pakte verkeerd uit. Overal in de muren zitten scheuren, het huis wordt met ijzeren strips bij elkaar gehouden. Daarnaast werden de gezinsleden ziek. 

  1. Vechtdal-boeren maken protestlied op Ramses Shaffy: ‘Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder’
    PREMIUM
    Video

    Vecht­dal-boe­ren maken protest­lied op Ramses Shaffy: ‘Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder’

    DEN HAM/OMMEN - Niet zonder ons, niet zonder ons! Uit volle borst brullen enkele tientallen boeren en boerinnen uit het Vechtdal de laatste regels van het lied waarmee hun vereniging ‘De boer als Gastheer’ het eerste lustrum luister bij zet. Enerzijds is het een protestsong in deze voor boeren barre tijden, maar het lied ademt vooral ook saamhorigheid en trots op hun roeping.

Almelo e.o.