Vriezenveense dol op windhonden: ‘Wedstrijden geven een kick’

VIDEOVRIEZENVEEN/RIJSSEN - Als iemand weet hoe je met een windhond om dient te gaan, dan is het Gea Greveling. De Vriezenveense en haar honden vormen een van de beste combinaties van Nederland. Afgelopen zaterdag mocht ze dat tijdens de Rijssen Cup opnieuw laten zien.

De Vriezenveense is opgegroeid met windhonden. Haar vader was fanatiek in de sport en ze reden het hele land door voor wedstrijden. Op mijn achttiende kreeg ik mijn eerste Whippet. Nu heb ik drie windhonden, twee Greyhounds en één Italiaans windhondje. De Greyhound is het snelste van alle type windhonden. Over een ronde van 475 meter doen ze ongeveer dertig seconden. Op de baan halen ze met gemak een snelheid 60 tot 65 kilometer per uur, bij de start ligt dat zelfs op bijna 70 kilometer per uur. Ze zitten dan zo vol met adrenaline dat ze, zodra het starthok opengaat, wegsprinten achter de ‘haas’ aan.”

  1. Minister Kajsa Ollongren reageert op ‘kwestie Mijande’: ‘Misstanden zijn nooit uit te sluiten’
    PREMIUM

    Minister Kajsa Ollongren reageert op ‘kwestie Mijande’: ‘Misstanden zijn nooit uit te sluiten’

    VRIEZENVEEN/WEERSELO - ‘Ondanks strikte regelgeving en versterking van extern toezicht zijn dergelijke misstanden nooit uit te sluiten.’ Dat schrijft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. De minister reageert in een brief op Kamervragen over de ‘kwestie Mijande’. Voormalig directeur Peter Zuithof van Mijande Wonen (de corporatie is actief in Twenterand en Dinkelland) heeft geprobeerd woningen onder de marktwaarde te verkopen. Dat mag niet. De kwestie leidde onder meer tot ontslag op staande voet van Zuithof.

Almelo e.o.