Volledig scherm
Dirigente Sandra Mulder leidt het B-orkest van de Vriezenveense Harmonie. Foto Henri van der Beek

Vriezenveense Harmonie wil vlammen in Enschede

VRIEZENVEEN - Na zeven jaar gaat de Vriezenveense Harmonie de uitdaging van een concours weer aan. Het B-orkest staat zaterdag 74 muzikanten op de planken in het Muziekcentrum Enschede.

Voor zowel het B-orkest als voor mij is het concours een hele uitdaging", zegt dirigente Sandra Mulder. ,,Ik ben sinds vorig jaar bij de vereniging en dit is ook mijn eerste concours. Best spannend."

Het jeugdorkest is met 74 leden groot in verhouding tot andere jeugdorkesten. Volgens Mulder is dit mede te danken aan het goede beleid van de club en het enthousiaste docententeam.

Het B-orkest speelt zaterdag in Enschede twee stukken die specifiek voor een harmonieorkest zijn geschreven. Of het B-orkest in de prijzen valt, hangt af van het oordeel van de jury. Zij beoordeelt het spel onder meer op klank, zuiverheid, samenspel, ritme en muzikaliteit. Maximaal vallen er honderd punten te verdienen en er zijn ongeveer tien rubrieken. De eer, een vaandel en een certificaat vallen de uiteindelijke winnaars ten deel.

,,Nee, er zijn geen grote prijzen mee gemoeid maar daar gaat het ook niet om", vervolgt Mulder. ,,De weg ernaar toe en de gezonde spanning die we allemaal ervaren, zorgen voor een drive binnen de groep. Dat is de mooiste beloning. Het B-orkest is een enthousiaste groep. Ik hoop dat we zaterdag met een tevreden gevoel het podium afstappen."

Almelo e.o.