Volledig scherm
PREMIUM
Amazone Imke Lamsa en haar moeder Anita. Imke werd tweede op het NK Endurance met haar paard Kabila. Daarmee treedt ze in de voetsporen van haar moeder die twee keer nationaal kampioen werd. © Marieke Amelink

Vriezenveense Imke wil naar het WK Endurance: ‘Door mijn moeder ben ik erin gerold’

VRIEZENVEEN - Kilometers maken heet het. De Endurance is een onbekende tak van de paardensport, maar niettemin een pittige. Imke Lamsma koestert daarom haar zilveren NK-medaille en hoopt op een plek in de WK-ploeg.

Als leek geloof je je oren niet als je hoort waar de 19-jarige amazone uit Vriezenveen die tweede plaat op het NK vorige week nou precies mee heeft verdiend. „Met een rit over 120 kilometer in een gemiddelde snelheid van 17,3 kilometer per uur rond het nationaal hippisch centrum in Ermelo.” En daar moet ze heel wat uurtjes voor trainen met haar paard Kabila. 

  1. Verdwenen schnitzel
    PREMIUM

    Verdwenen schnitzel

    Iedereen heeft thuis waarschijnlijk wel eens meegemaakt dat een reep Tony Chocolonely, een voorraad Raket-ijsjes of een bakje frambozen zijn verdwenen op het moment dat je het wilt opeten. In het eerste geval van een verdwenen reep chocolade geef ik onmiddellijk toe dat ik de hoofdverdachte ben bij ons thuis. Deze week hadden we echter een ander ‘verdwenen voedselschandaal’. Er was een schnitzel foetsie. Mijn man had dat door hemzelf heerlijk goudbruin gebakken lapje vlees op een bord met aardappels en asperges in de koelkast gezet om de volgende dag te versmaden.

Almelo e.o.