Volledig scherm
Vriezenveen - Voor de tweede keer op rij is Tot de Nek in de Drek de beste mudrun van Nederland. © Tot de Nek in de Drek

Vriezenveense mudrun Tot de Nek in de Drek is opnieuw de beste van Nederland: ‘Heel blij’

VRIEZENVEEN – Tot de Nek in de Drek is opnieuw verkozen tot beste mudrun van Nederland. De organisatie nam gisteren, voor het tweede jaar op rij, de eerste prijs in ontvangst. „We zijn er heel blij mee”, zegt Stefan Schipper.

Drie jaar geleden, toen de prijzen voor het eerst verdeeld werden, werd de Vriezenveense obstakelrun al verkozen tot de beste nieuwkomer. Vorig jaar werd de wedstrijd uitgeroepen tot de beste van het land. En die prijs pakken de Vriezenveense vrijwilligers van Sportpromotie Twenterand nu opnieuw. 

Vreemde eend in de bijt

En dat tussen tal van professionele obstakelruns. „Je probeert toch elke keer vernieuwend te zijn. We zijn een vreemde eend in de bijt, als stichting. De meeste mudruns worden georganiseerd door evenementenbureau’s”, zegt Schipper. ,,We gingen er natuurlijk naar toe voor die prijs. Maar dan moet het nog wel lukken. En het is gelukt. Daar zijn we heel blij mee.”

In 55 minuten uitverkocht

De Vriezenveense wedstrijd, die dit jaar zijn vijfjarig jubileum viert, is populair. Het trekt deelnemers van heinde en verre. Het deelnemersveld was voor dit jaar razendsnel gevuld. Binnen 55 minuten hadden 7000 mensen zich verzekerd van een deelnamebewijs. „Dit had inschrijven.nl nog nooit meegemaakt”, jubelde Schipper toen al.

  1. Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers
    PREMIUM

    Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers

    ZWOLLE/GEERDIJK – Zijn kipjes zouden onder het keukenraam van een buurvrouw lopen en daarmee overlast veroorzaken. Toen Marc Hotting jaren geleden naar Twente kwam om zijn droom te verwezenlijken – boer worden – had hij niet kunnen bevroeden dat het hem vooral op een lange, slepende procedure kwam te staan, door twee klagende buren. Maar een grote zege is binnen. Hotting kreeg deze week gelijk bij de rechtbank in Zwolle.

Almelo e.o.