Volledig scherm
PREMIUM
Renske Vrielink ging ondanks haar ziekte niet bij de pakken neerzitten en is een winkeltje begonnen, met milieubewuste producten. 10 procent van de omzet gaat naar het goede doel. © Lenneke Lingmont

Vriezenveense Renske wilde de wereld ontdekken, maar dodelijke bloedziekte hield haar aan de grond

VRIEZENVEEN - Net als Floortje Dessing onbekende werelddelen ontdekken: dat had Renske Vrielink voor ogen toen ze 17 jaar was. Een dodelijke bloedziekte zet echter haar wereld volledig op de kop. 

Stewardess wilde ze worden, tiener Renske uit Vriezenveen. Want dan kom je nog eens ergens. Maar reizen zit er niet meer in. Bij de pakken neerzitten wil ze ook niet, en daarom runt ze met vallen en opstaan runt Het Scheve Schuurtje, een winkeltje en webshop in bijzondere plantensoorten. 

  1. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld
    PREMIUM

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    BEERZERVELD - Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Almelo e.o.