Volledig scherm
PREMIUM
Richard bij zijn pelletkachel. © Emiel Muijderman

Vriezenveense Richard snapt er niks van: huis wordt duurzamer, maar ozb gaat omhoog

VRIEZENVEEN - Hoe duurzamer het huis, hoe meer hij er de gemeente voor moet betalen. Richard Roolvink uit Vriezenveen snapt daar weinig van. Met de upgrade die hij en zijn vrouw hun woning gaven, steeg de WOZ-waarde, en daarmee de onroerendezaakbelasting. "We worden financieel gestraft, terwijl we beloond zouden moeten worden."

Richard en zijn vrouw Ellen streven ernaar de wereld zo goed mogelijk door te geven en gaan daar ver in. Zo gaat Ellen naar een andere supermarkt als er plastic om de paprika's zit en koopt Richard alleen bier dat met windenergie is gebrouwen. Ook verder zijn ze gek op verduurzamen.

  1. Natuurorganisatie KNNV luidt de noodklok: ‘Help, het cultuurlandschap verdwijnt!’
    PREMIUM

    Natuurorga­ni­sa­tie KNNV luidt de noodklok: ‘Help, het cultuur­land­schap verdwijnt!’

    VRIEZENVEEN - De Koninklijke Vereniging voor Veldbiologie afdeling Vriezenveen (KNNV) is bezorgd over het buitengebied van de gemeente Twenterand. De natuurorganisatie luidt de noodklok over het gebied Het Veenschap tussen Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk. ‘We zien dit landschappelijk en cultuurhistorische deel van de gemeente Twenterand hard achteruitgaan’, schrijft de KNNV in een brandbrief aan B en W en de raad van Twenterand.

Almelo e.o.