Volledig scherm
© Wouter Borre

Vriezenveense rivalen DOS'37 en DETO gebroederlijk in lederhosen

VRIEZENVEEN - Het zijn van oudsher gezworen rivalen. Maar dat de haat en nijd gaandeweg afneemt, bleek donderdagavond nog maar eens. Op Het Midden volgde een uniek moment: de selecties van DETO en DOS’37 legden zich gezamenlijk vast op de gevoelige plaat. Op ludieke wijze, in clubtenue én lederhosen.

Oktoberfeesten

Beide clubs mogen zich ambassadeur noemen van de Oktoberfeesten in Vriezenveen. Een ideetje van Mooi Dat ’t Zo Kan (MDZK), de organiserende stichting. Op Facebook hield MDZK een poll, wie van beide clubs de volgende ambassadeur zou worden, daarmee het gezicht van de Oktoberfeesten en dus het eerste vat bier mag verdelen onder het publiek. Het leverde zo’n 800 stemmen op en, min of meer, een gelijke stand. ,,Maar het was al een vooropgezet plannetje om ze beide tot ambassadeur te benoemen”, zegt Rik Pape.

Wrevel

Gisteren volgde het, tot dan toe, geheime fotomoment. Ook een ideetje van MDZK. ,,Die foto komt op alle billboards.” Hoe het met de rivaliteit zit? ,,Je merkt nog wel wat wrevel, maar niet bij beide besturen en ook niet bij de selecties. Tegenwoordig kunnen ze gelukkig prima samen een biertje drinken.”  

Almelo e.o.