Volledig scherm
Twee leerlingen van scholengemeenschap Het Noordik Vriezenveen - Joyce Jansen Smit en Merle Companjen - bezig met bakken gezonde pizza in finale IRun2BFit menu in kookstudio drie sterren restaurant De Librije. © Frans Paalman

Vriezenveense scholieren koken in drie sterren restaurant

VRIEZENVEEN - Joyce Jansen Smit en Merle Companjen van scholengemeenschap Het Noordik in Vriezenveen gaan woensdagmiddag 8 juni hun zelfbedachte gezonde pizza bakken. En niet op zo maar een plek, ze gaan het gerecht bereiden in de keuken van het Zwolse drie sterren restaurant De Librije. Met hun pizzarecept en een nagerecht staan Joyce en Merle in de finale van het ‘IRun2BFit-menu’.

IRun2BFit is een project om een gezondere leefstijl onder jongeren te promoten. Onder de noemer IRun2BFit liepen vrijdag 3 juni alle tweedejaars leerlingen van Het Noordik Vriezenveen al mee met de 5 kilometer op de Twenterandrun. In totaal kwamen 160 scholieren en achttien docent aan het vertrek van deze hardloopwedstrijd.

Beste
Joyce en Merle hebben eerder hun recepten thuis uitgeprobeerd. Dit menu is vervolgens als beste van Het Noordik Vriezenveen verkozen en opgestuurd daar de commissie voor de landelijke finale. Deze commissie heeft vervolgens het menu van de meiden uitgekozen om door te laten gaan naar de finale in de Librije.

Nadat ze hun gerecht om 15.00 uur hebben gepresenteerd, wordt uit de acht duo’s die meedoen aan de finale, de winnaar van het IRun2BFIt-Menu 2016 verkozen worden.

Begeleiding
Biologiedocente Marli ter Heijne en IRun2BFit-coördinator Manon Post begeleiden de meiden tijdens deze dag, al mogen zij niet aanwezig zijn bij het koken zelf. Ook ouders zijn welkom om de wedstrijd te volgen.

Almelo e.o.