Volledig scherm
© Bert Kamp

Vriezenveense sportclubs nemen nieuwe sporthal in gebruik

VRIEZENVEEN - De nieuwe semi-permanente sporthal in Vriezenveen is nog niet helemaal klaar, maar de zaalsportclubs hebben de hal aan de Schout Doddestraat maandagavond 17 oktober alvast in gebruik genomen. Een jongensteam van basketbalvereniging Peatminers en een meisjesteam van volleybalclub Vrivo hebben die primeur voor hun rekening genomen.

Even voor 18.00 uur wordt de sleutel van de entree in het slot gestoken door twee trainers, Elma Fokke van Vrivo en Niek Nijland van Peatminers. Rondom de deur is een boog met ballonnen opgesteld omdat de ingebruikname voor alle Vriezenveense zaalsportclubs een bijzonder feestelijke gebeurtenis is. Met name Vrivo, Peatminers, korfbalclub Amicitia en gymnastiekvereniging KEV zitten al jaren met veel te weinig zaaluren in hun maag. Veel leden van genoemde clubs moeten daarom buiten het eigen dorp trainen.

Vrijwilligers
De stichting Binnensportaccommodaties Vriezenveen heeft de hal moeten bouwen met een lening van zo'n zeven ton. Het is nu aan de stichting om de exploitatie sluitend te krijgen en te houden. Dat betekent onder meer dat veel hulp van vrijwilligers nodig is. Ook de komende tijd, want er moet nog veel gebeuren, zoals schilderwerk. En door het gebruik, worden nog enkele onvolkomen heden ontdekt. Zo blijkt de volleybalnetten nog niet voorzien van antennes aan de zijkanten. Die worden zo snel mogelijk besteld.

Volledig scherm
© Bert Kamp
Volledig scherm
© Bert Kamp

Almelo e.o.