Volledig scherm
© Lars Smook

Vriezenvener die ex met dood bedreigde in bijzijn kind krijgt geen extra straf

VRIEZENVEEN - In het bijzijn van hun dochtertje, bedreigde hij zijn ex met de dood. Maar de zes dagen die de 30-jarige S. uit Vriezenveen al in de gevangenis zat, vond rechter René Melaard afdoende. “U bent bezig om uw leven op de rit te krijgen. Daar kan geen straf tegenop.” 

Daarmee komt S. goed weg. Mede dankzij zijn ex-vrouw, die gisteren in de Almelose rechtbank de hel omschreef die hun dochtertje moest doormaken nadat ze papa in de gevangenis zag, en vervolgens haar eigenbelang opzij zette door te pleiten dat S. geen gevangenisstraf moest krijgen omwille van hun kind. 

Drugsgebruik

En dat terwijl het vorig jaar augustus zo ernstig uit de klauwen liep, dat meerdere buurtbewoners 112 belden.

De lont van het kruitvat was een SMS-discussie. Zijn ex vond het, vanwege zijn drugsgebruik, onveilig om S. alleen te laten zijn met hun dochtertje. S. besloot daarop zijn ex te bezoeken en bedreigde haar, in het bijzijn van hun kind die op dat moment nietsvermoedend in het zwembadje speelde, zelfs met de dood. ‘Als de kleine er niet bij geweest was, dan had ik je doodgemaakt’, klonk het. Een buurtbewoner beaamde dat en hoorde S. roepen: ‘Ik maak oe dood’.

Bij de keel

Daar zou het niet bij zijn gebleven. S. werd zelfs verweten de moeder van zijn kind bij de keel te hebben vastgegrepen, al vond rechter Melee dat bewijsmateriaal daarvoor ontbrak. „Er is geen letsel geconstateerd.” S. gaf aan niet meer zoveel te herinneren van het fysieke contact. Het is het gevolg van een hevig bromfietsongeval anderhalf jaar geleden. De Vriezenvener liep daarbij hersenletsel op. Sindsdien is zijn geheugen aangetast. 

Goede moeder, goed mens

Politierechter Melaard besloot het af te doen met de zes dagen die S. al vastzat en schoof de geëiste werkstraf van 40 uur terzijde. Tegelijk gaf Melaard S. een waardevol advies mee. “Uw ex is niet alleen een goede moeder, maar ook een goed mens. Onthoud dat, als u het weer eens niet met elkaar eens bent.” 

Almelo e.o.