Volledig scherm
PREMIUM
Harold Botter heeft de gedichtenbundel ‘Het dappere leven’ geschreven. © Frans Nikkels

Vriezenvener Harold Botter zet levensverhalen om in dichtvorm

VRIEZENVEEN - De eerste gedichtenbundel van de 50-jarige Vriezenvener Harold Botter is een feit. „Een uitlaatklep voor al mijn zielenroerselen.”

Hij gaat er even goed voor zitten op zijn lievelingsstoel. Met een gedragen stem klinkt het gedicht ‘Coma’ door de kamer. Een gedicht over een gebeurtenis die ruim veertig jaar geleden het leven van de toen 11-jarige Botter op zijn kop zette. De tiener viel van een hek bij de voetbal met zijn achterhoofd op het asfalt. Ernstig hersenletsel was het gevolg. Hierdoor verbleef hij maandenlang in het ziekenhuis en anderhalf jaar op Het Roessingh. 

  1. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld
    PREMIUM

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    BEERZERVELD - Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Almelo e.o.