Volledig scherm
PREMIUM
Harold Botter heeft de gedichtenbundel ‘Het dappere leven’ geschreven. © Frans Nikkels

Vriezenvener Harold Botter zet levensverhalen om in dichtvorm

VRIEZENVEEN - De eerste gedichtenbundel van de 50-jarige Vriezenvener Harold Botter is een feit. „Een uitlaatklep voor al mijn zielenroerselen.”

Hij gaat er even goed voor zitten op zijn lievelingsstoel. Met een gedragen stem klinkt het gedicht ‘Coma’ door de kamer. Een gedicht over een gebeurtenis die ruim veertig jaar geleden het leven van de toen 11-jarige Botter op zijn kop zette. De tiener viel van een hek bij de voetbal met zijn achterhoofd op het asfalt. Ernstig hersenletsel was het gevolg. Hierdoor verbleef hij maandenlang in het ziekenhuis en anderhalf jaar op Het Roessingh. 

  1. Strijd beslecht? Twenterand zegt dat Toren officiële berichten krijgt
    PREMIUM

    Strijd beslecht? Twenterand zegt dat Toren officiële berichten krijgt

    VRIEZENVEEN - Heinink Media heeft het kort geding tegen de gemeente Twenterand ingetrokken. De uitgever van De Week van Twenterand wilde de gunning van de officiële gemeenteberichten aan De Toren op deze wijze aanvechten, maar ziet daar vanaf. Volgens de gemeente is daarmee de zaak afgedaan en gaat De Toren de berichten nu plaatsen. Maar daar is Patrick Heinink het nog steeds niet mee eens: „Wij beraden ons nog op verdere acties.”

Almelo e.o.