Volledig scherm
Overzicht van de kerstmarkt in Vroomshoop tijdens een eerdere editie. © Tear Fotografie

Vroomshoop gaat voor kerstmarkt van halve kilometer lang

VROOMSHOOP - De kerstmarkt in Vroomshoop is bijna volgeboekt. De organiserende Oranjevereniging Vroomshoop heeft zelf al 65 kraampjes geregeld en van buiten komen er nog eens vijftien kramen. De verwachting is dat de kerstmarkt voor het eerst kan worden uitgebreid tot aan de rotonde. Voorheen was circa 80 procent van de Koningin Beatrixlaan gevuld met kraampjes. 

„We hebben nog tien verlichte kramen beschikbaar en verder nog dertig vrije meters voor ondernemers met een eigen kraam”, zegt woordvoerder Patrick Drenthen namens de Oranjevereniging. 

Vorig jaar leverde Oranjevereniging Vroomshoop zeventig kramen en waren er tien extra kramen. Met nu dus al vijftien kramen van buitenaf, waaronder een aantal groten, ligt de organisatie op koers voor een volle markt. In totaal verwacht de organisatie uit te komen op een kerstmarkt van meer dan een halve kilometer lang. 

Reserveren

De laatste verlichte kramen zijn te reserveren via www.oranjeverenigingvroomshoop.nl of via info@oranjeverenigingvroomshoop.nl. Een verlichte kraam van 4 meter bij 1 meter kan gehuurd worden voor 35 euro. 

Naast de verlichte kramen van de organisatie is er ruimte voor deelnemers om een standplaats te huren voor een eigen kraam. De prijs hiervoor is 5 euro per strekkende meter. Voor eet- en drinkkramen gelden afwijkende tarieven en regels. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Oranjevereniging Vroomshoop.

De kerstmarkt in Vroomshoop is dit jaar op vrijdag 13 december van 16.00 tot 21.00 uur in de Koningin Beatrixlaan met een doorloop naar de Julianastraat. Er komt verder een levende kerststal, centraal horecaplein en een overdekt gedeelte met kraampjes in kerkelijk centrum Irene.

Almelo e.o.