Volledig scherm
Palmpasenoptocht. © Oranjevereniging Vroomshoop

Vroomshoop heeft na 1 jaar afwezigheid weer palmpasenoptocht, maar op andere dag

VROOMSHOOP – Na een jaartje ‘zonder’ heeft Vroomshoop dit jaar weer een palmpasenoptocht. De optocht was jarenlang een traditie in het dorp, maar de belangstelling onder kinderen en ouders nam de afgelopen jaren af. 

Eerder werd de palmpasenoptocht gehouden op een zaterdag, maar nu kiest de organiserende Oranjevereniging Vroomshoop voor de vrijdag: 12 april.

Minder verplichtingen op vrijdag?

„Veel kinderen en ouders hebben allerlei verplichtingen op de zaterdag, denk aan activiteiten bij sportclubs. We hopen dat de verplaatsing naar de vrijdagavond leidt tot meer belangstelling en deelname aan de tocht, zodat we deze mooie traditie in stand kunnen houden voor met name de kinderen”, zegt voorzitter Lute Gombert namens Oranjevereniging Vroomshoop.

Zelf haantje mee

De palmpasenoptocht in Vroomshoop begint op vrijdag 12 april om 19.00 uur bij activiteitencentrum Het Punt. Alle kinderen uit het dorp en hun ouders of verzorgers zijn welkom om mee te lopen. Daarbij moeten ze wel zelf zorgen voor een ‘haantje op een stokkie’. 

Na afloop krijgen alle kinderen een lekkere attentie mee naar huis. Ook de malletband en majorettes van Muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop lopen mee. De palmpasenoptocht begint, maar eindigt ook bij Het Punt.

Almelo e.o.