Volledig scherm
© Erwin Heuver/Levend Vroomshoop

Vroomshoop versiert massaal straten tijdens 160-jarig bestaan

VROOMSHOOP - Het belooft een feestelijk geheel te worden, als Vroomshoop zijn 160-jarig bestaan viert. Bewoners van maar liefst 50 straten gaan de boel versieren.

Zij sluiten zich daarmee aan bij het initiatief van de Oranjevereniging Vroomshoop, om alle straten te versieren. Tussen 9 en 14 september is een 18 kilometer lange route opgesteld. De route, die begint bij de kerk aan de Julianastraat en eindigt aan de Koningin Beatrixlaan, is te fietsen en voor een groot deel met de auto te rijden en te vinden op de website van Oranjevereniging Vroomshoop.

De vereniging pakt extra groot uit tijdens de traditionele feestweek, dit jaar gebombardeerd tot Feestweek Vroomshoop XXL. De feestweek wordt gehouden van 7 tot 14 september en wordt afgetrapt met een Hollandse Avond. Frans Duijts is de hoofdact. Ook De Havenzangers en Harten 10 treden op. Een dag later is er een zondagmiddagborrel met foodtrucks, speciaalbier en wijn.

Op 12 september volgt de zesde editie van de Twenterand Tour. Senioren kunnen meereizen met bussen door de IJsselstreek. Deelname kost 12 euro per persoon, inclusief koffie met krentewegge en een lunchpakket. Opgeven kan via jankriekjes@gmail.com. Aansluitend is er een seniorenmiddag met livemuziek.

Almelo e.o.