Volledig scherm
© Jeffrey Pardoen

Vroomshoopse familie voelt zich ‘beetgenomen’ door gemeente

VROOMSHOOP - Een Vroomshoopse familie heeft een klacht ingediend bij de gemeente Twenterand, omdat het gezin vindt dat hen de gelegenheid is ontnomen een stuk gemeentelijk groen, inmiddels in het bezit van de buren, te kopen. De gemeente biedt excuses aan, maar vindt tegelijk dat het correct handelde.

Strijd

Vijf jaar geleden barstte de strijd om het perceel al eens los. Toen twee buren er onderling niet uitkwamen, besloot de gemeente de grond - een voormalig speelterrein aan de 1e Blokweg - aan geen van beiden te verhuren of verkopen. Inmiddels is de kwestie, doordat de nieuwe buurman de grond wel kocht, opnieuw opgelaaid. De familie E. voelt zich ‘beetgenomen’ door de gemeente Twenterand en diende een klacht in. 

Excuses

De manager bedrijfsvoering heeft zijn excuses aangeboden, omdat de gemeente had kunnen weten dat de familie interesse had. Maar het college van B en W geeft tegelijk aan correct te hebben gehandeld. De gemeente verklaart de klacht zelfs ongegrond.  

Onbehoorlijk

De gemeente,  die sinds 2017 dergelijke stukken groen verkoopt in plaats van verhuurt en dat destijds ook openbaar maakte, vindt namelijk niet dat het verplicht was om de familie te informeren over belangstelling van de buren. ‘De gemeente is echter niet verplicht om de familie E. te informeren en handelt niet onbehoorlijk door dit niet te doen’, meldt het college van B en W. En: ‘Het was aan de familie E. om de zaak in de gaten te houden en zelf initiatief te nemen tot aankoop van de grond’. 

Buitenkeuken

Veel medewerking kunnen de nieuwe eigenaren van de grond overigens niet verwachten van de buren. De familie E. gaat op voorhand al in verweer tegen de komst van een buitenkeuken met overkapping: het zicht zou belemmerd worden, er zou schaduwwerking in de tuin optreden. De klachtencoördinator van de gemeente heeft aangegeven dat de familie in bezwaar kan gaan tegen een mogelijke omgevingsvergunning.

Almelo e.o.