Volledig scherm
De eerste keer ‘Joost geeft een feestje’; drumdocent Joost Visser speelt in Vroomshoop samen met ouderen. © Lars Smook

Vroomshoopse senioren gaan los op speciekuipen

VROOMSHOOP - Tien senioren uit Vroomshoop hebben woensdagmiddag 3 augustus meegaan aan de eerste editie van 'Joost viert een feestje'. Ze leren van drumdocent Joost Visser onder meer te drummen op lege speciekuipen in het grand café van activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop.

In opperste concentratie slaan tien vrouwen met een stok op speciekuipen, terwijl drummer Joost Visser het ritme aangeeft door met een stok op een keukentrapje te slaan. Dat samen zorgt voor een behoorlijk hard geluid, dat door het grand café galmt. Dan laat Joost de muziek van het nummer 'Venus' van de Haagse popgroep Shocking Blue horen en valt het kwartje bij de ouderen: dit was het lied dat ze de hele tijd aan het oefenen waren.

Gezellig
„Ik vind het super gezellig om dit te doen”, vertelt Frieda Boes (73) uit Vroomshoop. „Ik ken Joost al heel lang en mijn grote wens was om nog een keer met hem te drummen. Daar hadden we steeds geen tijd voor, maar vandaag is het eindelijk gelukt.”
Ze is hier samen met andere leden van het Vroomshoopse seniorenkoor Jubilate. Normaal repeteren zij op de dinsdagmiddag, maar in de vakantieperiode ligt dat stil. „Het is erg leuk om dit te doen, een keer wat anders”, vindt Boes.

Vakantie
De stichting ZorgSaam Twenterand heeft het ‘feest’ bewust in de vakantieperiode georganiseerd. „In de zomer liggen de activiteiten van ZorgSaam stil en zijn de kinderen en kleinkinderen van senioren vaak op vakantie. Deze activiteit is dan leuk om te doen”, legt Anita Timmer van ZorgSaam Twenterand uit.

Vrijwillig
Joost Visser was zo enthousiast over het plan, dat hij vrijwillig les geeft. „Ik doe dit doorgaans voor scholen en bedrijven, vooral een jongere doelgroep. Nu een keer wat anders, voor ouderen dus.”
ZorgSaam en Joost Visser besloten de activiteit ‘Joost viert een feestje’ te noemen. „Eigenlijk wisten we geen originele naam en omdat ik pas jarig ben geweest, kozen we voor deze naam”, legt hij uit. „Het is voor ons echt een feestje om dit te doen”, vindt Boes.

Op woensdagmiddag 24 augustus is er nog een muzikale middag in Het Punt. Opgeven kan bij het
Zorginformatiepunt, tel 0546 48 14 50.

Almelo e.o.