Volledig scherm
Cor Zorgdrager in actie in de finale van het Krembassy darts in Vroomshoop. © Christian van der Meij

Vroomshoper wint eerste editie 'Krembassy'

VROOMSHOOP - Cor Zorgdrager uit Vroomshoop heeft zondagavond 12 juni de finale gewonnen van de eerste 'Krembassy'. Hij versloeg in café Kremer Fabian Roosenbrand uit Almelo in een spannende en zenuwslopende partij. Beide spelers gooiden meermalen de hoogste score in één worp: 180 punten.

Het werd volgens mede-organisator Dinand Kist een finale die de toeschouwers en deelnemers niet snel vergeten. De beide finalisten kwamen vele malen tot een score van meer dan 100 punten, inclusief meermalen de maximale score in één worp van 180 punten.

Winnen
De eerste set werd gewonnen door Roosenbrand (3-2), maar Zorgdrager ging met de tweede set aan de haal, eveneens met 3-2. In de derde set gaf de Vroomshoopse favoriet zijn visitekaartje af: hij kwam om te winnen en sloeg toe met 3-0. Zorgdrager had de smaak te pakken en trok ook de vierde en vijfde set naar zich toe, al kostte het nu meer moeite. Voor eigen publiek liet hij echter zien goed met de druk om te kunnen gaan, want hij gooide onder meer een elf en een twaalf darter. Roosenbrand liet zich niet afbluffen: hij won de zesde set. Het leidde tot een 4-3 tussenstand.

Veerkracht
In set 8 was het weer Zorgdrager die won met 3-1. Roosenbrand toonde veerkracht en won set 9 met 3-1 en na de laatste break wist hij ook set tien te pakken. Het stond nu 5-5 en in de finale moest een darter zeven sets pakken om de partij te winnen.

Het café stroomde nog verder vol en het publiek kreeg de apotheose te zien van Zorgdrager die profiteerde toen Roosenbrand zijn kansen op winst liet liggen door het missenn van de dubbels. Roosenbrand won de elfde en twaalfde set en daarmee de eindoverwinning. Hij werd vervolgens van alle kanten gefelicitieerd. Zorgdrager ontving een geldprijs van 500 euro en de Krembassy wisselbokaal.

Almelo e.o.