Volledig scherm
Openluchtzwembad De Zandstuve in Vroomshoop. © Bert Kamp

VVD betreurt afwijzen onderzoek naar Zandstuve als zwembadlocatie

VROOMSHOOP - Een niet nader genoemde marktpartij zou zonder kosten willen uitzoeken of De Zandstuve in Vroomshoop een geschikte locatie is voor een overdekt zwembad. Te laat, stelt het college van Twenterand.


Het aanbod om de vooralsnog onbekende partij de gelegenheid te geven uit te zoeken waarom De Zandstuve een goede plek zou zijn voor een overdekt bad, komt uit de koker van de VVD Twenterand. De partij van raadslid Chris Walraven stelt dat het gaat om een ‘betrouwbare marktpartij’. En die partij denkt dat het haar lukt om binnen de gestelde kaders - een jaarlijks exploitatietekort op de baden van maximaal 650.000 euro - een overdekt bad te kunnen ontwikkelen op de locatie De Zandstuve.

Vriezenveen
Voor sportwethouder Martha van Abbema is het aanbod mosterd na de maaltijd. Er wordt momenteel weliswaar een zogeheten ‘marktconsultatie’ uitgevoerd, maar alleen naar de bouw van een multifunctioneel sportcomplex (inclusief overdekt zwembad) op de locatie van het huidige sportaccommodatie De Stamper Vriezenveen-Zuid en op de locatie Vriezenveen-Noord. Want dat is immers de opdracht van de gemeenteraad.

Formeel
„En daarin heeft de wethouder formeel helemaal gelijk”, beseft ook raadslid Walraven. „Maar uit de discussies over de zwembaden weten we ook dat veel inwoners locatie De Zandstuve heel geschikt vinden om naast het bestaande openluchtbad ook een overdekt bad te laten bouwen.”
De betrokken marktpartij zou volgens de VVD alleen in actie komen, wanneer het daar opdracht toe krijgt van het college van burgemeester en wethouders.

Almelo e.o.