Volledig scherm
Beeld van deel van de Kerkallee in Den Ham. © Carlo ter Ellen

VVD: is fietspad naar sportpark in Den Ham nog wel nodig

DEN HAM - De VVD Twenterand wil weten waarom er nog altijd niet is begonnen met de aanleg van een vrijliggend fietspad vanuit de kern Den Ham naar sportpark De Rohorst, het onderkomen van voetbalvereniging Den Ham. Daarover heeft raadslid Chris Walraven vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Ook stelt de partij de vraag of zo'n fietspad nog wel nodig is. Er zijn al maatregelen genomen om de verkeersdruk te verminderen, waardoor het landbouwverkeer de weg naar De Rohorst zou vermijden, aldus de VVD.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, besloot de gemeenteraad geld vrij te maken voor de aanleg van een vrijliggend fietspad. De VVD was destijds kritisch over het besluit, omdat volgens bevindingen van verkeersdeskundigen die zo'n fietspad niet nodig vonden. Andere partijen hadden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 beloofd de situatie in Den Ham aan te pakken. En die dure belofte maakte schuld.

Verkeersdrempels
Met de inmiddels genomen maatregelen - zonder fietspad - is de verkeersveiligheid al verbeterd constateert de VVD. De smalle weg naar de Rohorst (Kerkallee en de Rohorst) is een 30 kilometer gebied. En door de nieuwe indeling van de weg met veel verkeersdrempels zoekt het landbouwverkeer een andere route. Wellicht is het zaak om vast te stellen dat een duur project zoals een apart fietspad helemaal niet meer nodig is, aldus de partij van Walraven.

Noodzakelijkheid
De VVD vraagt zich ook af waarom het vrijliggende fietspad nu niet gelijk is aangelegd. ,,Nu moet de Kerkallee mogelijk weer voor een aantal weken voor alle verkeer worden afgesloten'', vreest Walraven ,,De herst- en winterperiode komt er aan en het wordt al snel eerder donker en dat maakt de verkeersveiligheid er meestal niet beter op, zeker niet voor fietsers.Het college en de meerderheid van de raad heeft aangegeven dat de aanleg van dit fietspad noodzakelijk is om de veiligheid te verhogen. Als dit zo is, vragen wij ons af waarom deze aanleg zo lang moet duren? Als de veiligheid echt in het geding is, moet je snel handelen en is iedere dag uitstel er één te veel.”

Bekijk hier de schriftelijke vragen fietspad Kerkallee.

Almelo e.o.