Volledig scherm
Ed Wijnbergen, lid van verdienste. © VVD Twenterand

VVD Twenterand benoemt Wijnbergen tot lid van verdienste

VRIEZENVEEN - Ed Wijnbergen uit Vriezenveen was als bestuurder liefst 40 jaar actief binnen de VVD Twenterand. Voor die inspanningen werd hij dinsdagavond 16 februari benoemd tot lid van verdienste tijdens de algemene ledenvergadering van de VVD in café De Piep’n.

Wijnbergen was echter niet alleen bestuurlijk actief, ook vervulde hij gedurende een lange reeks van jaren een rol als steunfractielid. Fractievoorzitter Chris
Walraven: „Ed was en is een man van weinig woorden, maar wat hij zegt is raak en altijd uitgaande van de liberale uitgangspunten. Goed dat hij als steunfractielid actief blijft.” Wijnbergen stopt overigens wel als bestuurslid.

Relativeren
De jubilaris was blij verrast met zijn benoeming tot lid van verdienste en probeerde zijn rol in de afgelopen 40 jaar wat te nuanceren. Daar wilde de leden echter niets van weten en gaven hem een groot en verdiend applaus.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. ‘Oale roop’ niet weg te blazen uit Twente: traditie van de midwinterhoorn leeft
    PREMIUM
    Video

    ‘Oale roop’ niet weg te blazen uit Twente: traditie van de midwinter­hoorn leeft

    ENSCHEDE - Midwinterhoornblazers merken dat de status van Immaterieel Cultureel Erfgoed de traditie goed heeft gedaan. Het vooral in de grensstreek bespeelde instrument kreeg in 2013 al die status, maar ook het bouwen van de midwinterhoorn is sinds dit jaar opgenomen op de Nationale Inventaris. De Twentse clubs zien dat terug in hun ledenaantal: “We zijn stabiel. Deze traditie heeft toekomst.”

Almelo e.o.