Volledig scherm
© Bert Kamp / News United

Weer drama op ‘dodenweg’ N36, ondanks maatregelen Rijkswaterstaat

VRIEZENVEEN - Een ernstig verkeersongeval gistermiddag op de N36 nabij Vriezenveen eiste drie levens. Eén vrouw raakte zwaargewond.

De N36 heet in de volksmond een ‘dodenweg’. Die gruwelijke reputatie werd zondagmiddag opnieuw onderstreept bij een verkeersongeval nabij de op- en afrit van de rijksweg in Vriezenveen. Door nog onbekende oorzaak raakte één van de twee bij de botsing betrokken auto’s op de verkeerde weghelft. De gevolgen waren rampzalig: een en een 62-jarige vrouw uit Almelo, een 70-jarige man uit het dorpje Schuinesloot, gemeente Hardenberg, kwamen om het leven, evenals een 58-jarige inwoner van het Friese dorp Appelscha. Een vrouw (56) uit Appelscha werd zwaargewond met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek
De N36 bleef urenlang afgesloten voor onderzoek. Over de uitkomsten kon gisteravond nog niets worden gezegd, aldus een aangeslagen politiewoordvoerster. De afgelopen zeven jaar eiste de weg zestien levens, inclusief de slachtoffers van afgelopen weekeinde.

Veiligheid
Verkeersminister Melanie Schultz-van Haegen zei in 2015 na een ritje over de N36 dat het in haar ogen nog wel meeviel met de onveiligheid van de weg. Uit cijfers bleek echter dat de kans op een ongeval op de N36 hoger is dan op vergelijkbare rijkswegen.

Die cijfers kwamen naar voren nadat het Twentse CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vragen stelde over de verkeersonveilige situaties. Ook wethouders van ‘N36-gemeenten’, onder wie Ben Engberts van Twenterand, drongen al jaren aan op maatregelen. Die kwamen en komen er ook, want Rijkswaterstaat investeert tot 2018 een bedrag van bijna zes miljoen euro in het verbeteren van de verkeersveiligheid van de N36.

Het gaat daarbij onder meer om het verhogen van bermen en het verlengen van op- en afritten.

Almelo e.o.