Volledig scherm
De verlichte truckrit in Twenterand is jaarlijks een publiekstrekker. © Lenneke Lingmont

Wegen in Geerdijk afgesloten voor verlichte truckrit

GEERDIJK – Het belooft opnieuw een fraai lichtspektakel te worden: de verlichte truckrit. Zaterdagavond vanaf 17.00 stellen ongeveer 40 versierde trucks zich op tussen de Noorderweg en de spoorwegovergang in Geerdijk, bij café De Brug. 

Om die reden zal de Eerste Blokweg en de Noorderweg tussen 16.30 uur en 19.00 afgesloten zijn voor het verkeer. 

Route door Twenterand

Vanaf 17.00 uur kunnen bezoekers de trucks aanschouwen. Om 18.30 uur vertrekt de verlichte stoet voor een rondgang door Twenterand. Na het vertrek uit Geerdijk zal de tocht via Den Ham (18.50 uur), Vroomshoop (19.25 uur), Westerhaar (19.50 uur) en Vriezenveen (20.20 uur) wederom richting Vroomshoop vertrekken, waar de finish omstreeks 21.25 uur is bij Auto- en Bandenservice Hekman. De exacte route is te zien op de Facebook-pagina: @verlichtetruckrit.

  1. Boeren in en bij natuur: de Broeninks uit Langeveen en Bruinehaar kunnen het wel
    PREMIUM

    Boeren in en bij natuur: de Broeninks uit Langeveen en Bruinehaar kunnen het wel

    BRUINEHAAR/LANGEVEEN - Boerenprotesten op snelwegen, colonnes met trekkers naar hoofdsteden en acties bij supermarkten: de agrarische wereld is in rep en roer. Maar te midden van die hectiek, boeren vader Jan en zoon Jorg Broenink uit Langeveen en Bruinehaar rustig verder. Zij voorzagen de problemen twintig jaar geleden al en maakten de overstap naar ‘wroetvarkens’ en oer-Hollandse blaarkopkoeien.

Almelo e.o.