Volledig scherm
© Frank Uijlenbroek

Weghalen geldautomaat Kloosterhaar valt slecht

KLOOSTERHAAR - Vanaf 9 november verdwijnt de geldautomaat van de Rabobank en kan in Kloosterhaar geen ‘geld meer uit de muur’ worden gehaald.

Rabobank Vaart en Vechtstreek heeft geen beste beurt gemaakt bij de bevolking van Kloosterhaar. De aankondiging dat de geldautomaat wordt weggehaald, is slecht gevallen. Op sociale media krijgt de bank er van alle kanten van langs. Een woorvoerster van de bank heeft begrip voor de reacties. De automaat zou vanwege de strengere veiligheidseisen vervangen moeten worden. En dat is een erg kostbare zaak, zegt ze. „De trend is bovendien dat steeds meer mensen mobiel bankieren. Mensen die geld willen pinnen, kunnen binnen een straal van 5 kilometer ook terecht bij automaten in Westerhaar of Bergentheim. Lukt dat niet, dan kan de Rabo Express bij klanten aan huis komen.”


Bij de geldautomaat is het rustig op een doordeweekse ochtend. Soms duurt het zo een halfuur tot een uur voor er iemand langskomt. „Toch wordt er veel gebruik van gemaakt”, zegt Janine van Braam, die er vanuit haar kledingwinkel en woning aan de overzijde van de Dorpsstraat prima zicht op heeft. „Er verdwijnt steeds meer in kleine dorpen, daar moet de bank rekening mee houden.”

Almelo e.o.