Volledig scherm
Deelneemster aan de Weide Games bij de Zomerfeesten in De Pollen-West Geesteren komt met moeite over een obstakel. © Rikkert Harink

Weide Games in De Pollen-West Geesteren zorgt voor reünie gevoel

DE POLLEN-WEST GEESTEREN - De meeste deelnemers aan de Weide Games in De Pollen-West Geesteren wonen niet meer in het dorp. Maar ze komen er graag voor terug, samen met hun vrienden. „Dit weekend voelt voor mij<NO>Het voelt als een schoolreünie.” De spelen zijn een onderdeel van de jaarlijkse Zomerfeesten.


Drie, twee, één, start, klinkt het zaterdagmiddag 27 augustus vanuit de geluidsboxen op het terrein van de Zomerfeesten De Pollen en West- Geesteren. Dan nemen de eerste deelnemers een aanloop, zetten af en glijden de buikglijbaan op.

Overdag
Vanuit het gras kijken de andere teams en toeschouwers toe naar dit onderdeel van de Weide Games. Ze zitten in de zon. „Dit weer is echt perfect”, stelt Gerwin ter Buurkes namens de organisatie. „Het is nu de derde keer dat we de Weide Games in deze opzet hebben. We willen overdag ook activiteiten bieden. Eerst hadden we alleen het boerenvolleybal, maar op een gegeven moment moet je natuurlijk ook vernieuwen.”

Vies
Wie bang is om vies te worden kan beter niet meedoen, want er staan naast het buikglijden en de stormbaan ook onderdelen als zwientjetik en het boerenvolleybal in de modder op het programma.

Twaalf teams van minimaal vier deelnemers strijden tegen elkaar. „Dat zijn niet alleen deelnemers uit De Pollen of West-Geesteren, maar ook vrienden van mensen hiervandaan. We zijn erg tevreden over de opkomst. Het is nu al haasten om op tijd te beginnen met de voorbereidingen voor de avond, dus veel meer deelnemers hoeft niet”, verklaart Ter Buurkes.

Traditie
Eén van de deelnemers is vriendengroep Balthazar. „Het is voor ons een traditie om hier aan mee te doen”, vertelt Dennis Roosien, terwijl hij zijn teamgenoten vanaf de zijkant aanmoedigt bij de stormbaan. „We doen dit al jaren. Onze vrouwen komen allemaal uit De Pollen of West-Geesteren en zijn vriendinnen. De meesten van ons wonen nu niet meer hier in het dorp, maar voor dit weekend komen we altijd terug.”

Almelo e.o.