Volledig scherm
De Vriezenveense Harmonie paradeert door de straten van St. Petersburg. © Richard Grobben

Wellicht toch subsidie Vriezenveense Harmonie na brandbrief

VRIEZENVEEN - De Twenterandse wethouder Martha van Abbema geeft gehoor aan de noodkreet van de Vriezenveense Harmonie na het afwijzen van de aangevraagde activiteitensubsidie: ‘We gaan het oplossen', schrijft Van Abbema in een bericht op de socialemediasite Twitter.

Met een brandbrief aan het gemeentebestuur maakte voorzitter Eric Kobes gewag van de woede bij de Vriezenveense Harmonie over het afwijzen van een activiteitensubsidie van 24.900 euro. De club zou geen cent ontvangen, zo werd hem vorige week telefonisch medegedeeld. Geen geld? Dan ook geen activiteiten, schreef Kobes.

Sinterklaas
Dus geen muzikale bijdragen bij de sinterklaasintocht en evenmin zou de club nog meedoen aan de vierdaagse, de kerstzangdienst, de dodenherdenking, de Twenterandrun of het Koningsdagconcert, om maar enkele activiteiten te noemen.

Plafond
Dat was uiteraard niet de bedoeling, liet verantwoordelijk wethouder Van Abbema weten. ‘Dit gaan we oplossen, noodkreet gehoord’, meldde ze via Twitter. Probleem is dat het plafond voor de activiteitensubsidie 2017 - een bedrag van totaal 115.800 euro - al is bereikt. De wethouder zegde echter toe dat de aanvraag van de Vriezenveense Harmonie opnieuw wordt bekeken. Als de aanvraag aan de subsidievoorwaarden voldoet, kan de harmonie alsnog een bijdrage tegemoet zien, plafond of geen plafond.

Repareren
Twenterand werkt dit jaar voor het eerst met een nieuwe methode van subsidieverstrekking. Er is een activiteitensubsidie voor bedragen tot 25.000 euro en een resultaatsubsidie voor bedragen boven de 25.000 euro. „Wanneer er onwenselijke effecten optreden, worden die gerepareerd”, aldus een woordvoerdster van de gemeente Twenterand

Almelo e.o.