Volledig scherm
© ANP XTRA

Werkstraf voor misbruik klantgegevens van Vriezenveense sportschool

VRIEZENVEEN/ALMELO - Rob W. (35) uit Almelo maakte vorig jaar gebruik van het klantenbestand van een ter ziele gegane sportschool in Vriezenveen om online winkels op te lichten. De rechtbank in Almelo veroordeelt hem vrijdag daarom tot een werkstraf van 100 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

W. kreeg de gegevens van de voormalige eigenaar van de sportschool aan het Westeinde. Deze Louis S. (38) was na zijn scheiding aan lager wal geraakt. Verslaafd en dakloos klopte hij aan bij W. die hem onderdak verschafte. S. had volgens de eveneens verslaafde W. tassen vol met de boekhouding en klantenbestanden van de sportschool bij zich en had daarbij gezegd “Als je er wat aan hebt, dan kan je die gebruiken.” De voormalige sportschooleigenaar ontkent dat hij betrokken was bij de oplichtingen maar erkende twee weken geleden tijdens zijn strafzaak in Almelo wel dat hij bestelde pakketten had opgehaald bij afhaalpunten. De strafzaak tegen S. gaat eind mei volgend jaar verder. S. zit tot die tijd in een afkickkliniek.

Wrang

De totale schade van de oplichting zou rond de 5000 euro liggen. Voor de gedupeerde voormalige klanten van S. was de zaak erg wrang. Zij kregen plots uit het niets aanmaningen en bezoekjes van deurwaarders die geld wilden voor spullen die ze nooit besteld of gekregen hadden. Ze moesten hun best doen om de webshops te overtuigen van hun gelijk. 

Almelo e.o.