Volledig scherm
Het huidige pand van Foto Konijnenberg op het bedrijventerrein in Den Ham. © Carlo ter Ellen DTCT

Wethouder en Platform Detailhandel betreuren vertrek Foto Konijnenberg naar Almelo

ALMELO / DEN HAM - Wethouder Martha van Abbema vindt het spijtig dat Foto Konijnenberg in mei gaat verhuizen van het bedrijventerrein in Den Ham naar de Woonboulevard in Almelo. Daar gaat het bedrijf verder onder de naam Kamera Express. 

Het bedrijf vertrekt, omdat het volgens de regels geen producten aan particulieren mag verkopen op de huidige locatie. Ook mogen er geen workshops worden georganiseerd in het pand aan de Kroezenhoek. Wethouder Martha van Abbema gaf eerder aan dat ze het bedrijf graag wilde behouden voor de gemeente. 

Onzekerheid 

Ze betreurt dat het bedrijf het dorp nu gaat verlaten. „Het blijft enorm spijtig dat er qua regelgeving geen ruimte is voor dit prachtige bedrijf in Den Ham.” Toch heeft ze begrip voor het besluit. „Ik kan me heel goed voorstellen dat ze vanuit bedrijfseconomisch perspectief een einde willen maken aan de onzekerheid en daarom nu de keuze hebben gemaakt om de winkelactiviteiten te verplaatsen”, stelt Van Abbema in een schriftelijke reactie. 

Wel is ze blij met de keuze voor Almelo als nieuwe locatie. „Dat betekent dat het bedrijf voor de werkgelegenheid in onze subregio behouden blijft. Bovendien blijft een deel van de bedrijfsactiviteiten in Den Ham dus helemaal kwijt zijn we deze onderneming niet.”

Regels 

Ook Bertus Veld, voorzitter van Stichting Platform Detailhandel Twenterand, vindt het jammer dat het bedrijf uit de gemeente vertrekt. De stichting verzocht de gemeente te handhaven op de verkoop aan particulieren. „Het is nooit ons doel geweest om een ondernemer te pesten. Wij vinden dat voor elke ondernemer dezelfde regels moeten gelden. Als het ene bedrijf zich  mag vestigen op een bedrijventerrein, dan mag een andere dat ook. Het liefst ga ik met mijn Jumbowinkel ook naar een bedrijventerrein, want dat is goedkoper. Zo werkt het nu eenmaal niet.”

Almelo e.o.