Volledig scherm
PREMIUM
Waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk. © Lenneke Lingmont

Wie wil er burgemeester van Twenterand worden?

VRIEZENVEEN - In de herkansing doen meer kandidaten een gooi naar het burgemeesterschap van Twenterand. Dat is de overtuiging van voormalig eerste burger Bernard Kobes. „De vacature komt nu voor honderd procent in beeld.”

Volledig scherm
Cornelis Visser was van 2010 tot 2017 burgemeester van Twenterand. © Marieke Bakker DTCT

De sollicitatieprocedure voor de burgemeesterspost in Twenterand is gestopt door de commissaris van de Koning, omdat er te weinig sollicitanten zijn.  Dat roept de vraag op: Wat is er mis met Twenterand? We bellen met de oud-burgemeesters  Cornelis Visser en Bernard Kobes en de huidige waarnemer Annelies van der Kolk. 

Cornelis Visser was van 2010 tot 2017 burgemeester van Twenterand. De CDA’er is nu eerste burger in Katwijk. Hij wil niet veel kwijt over Twenterand nu. „Ik bemoei me niet met de procedure”, zegt hij. Ook verder is hij kort van stof. Op de vraag hoe Visser zijn periode in Twenterand ervoer antwoordt hij bondig: „Mijn kinderen hebben een fantastische tijd gehad in Twenterand. Die hebben er nog veel vriendjes en vriendinnetjes. Ik gun de inwoners van Twenterand een goede, nieuwe burgemeester.” Over zijn eigen ervaring zegt hij verder niks. „Het gesprek is wat mij betreft afgelopen. Ik wens u een fijne dag verder.”

Almelo e.o.