Volledig scherm
PREMIUM
Wijkverpleegkundige Bep Heerenbrink neemt na bijna veertig jaar afscheid van haar baan. © Lenneke Lingmont

Wijkverpleegster Bep uit Vriezenveen stopt na 40 jaar: ‘Wie goed doet, goed ontmoet’

VRIEZENVEEN - Een stukje met mensen oplopen tijdens een kwetsbare tijd. Wijkverpleegkundige Bep Kleinheerenbrink doet het bijna veertig jaar, maar draagt nu het stokje over. „Het is een geweldige baan.”

De wijkzorg past Bep Kleinheerenbrink als een warme jas. Haar persoonlijke interesse speelt daarin een grote rol; waarom leven de mensen zoals ze leven en wat brengt het opgroeien in een bepaalde cultuur met zich mee. „Ik loop een tijdje met mensen op, verleen zorg zodat ze waar mogelijk weer zelfredzaam worden. Ieder mens is anders en wat de een goed bevalt, werkt bij de ander niet. Daarom stel ik elke keer de cliënt centraal. Vaak ben je een kameleon, je past je telkens aan”, aldus de voormalig wijkzuster.

  1. Boeren in en bij natuur: de Broeninks uit Langeveen en Bruinehaar kunnen het wel
    PREMIUM

    Boeren in en bij natuur: de Broeninks uit Langeveen en Bruinehaar kunnen het wel

    BRUINEHAAR/LANGEVEEN - Boerenprotesten op snelwegen, colonnes met trekkers naar hoofdsteden en acties bij supermarkten: de agrarische wereld is in rep en roer. Maar te midden van die hectiek, boeren vader Jan en zoon Jorg Broenink uit Langeveen en Bruinehaar rustig verder. Zij voorzagen de problemen twintig jaar geleden al en maakten de overstap naar ‘wroetvarkens’ en oer-Hollandse blaarkopkoeien.

Almelo e.o.