Volledig scherm
Het huis van Co en Wibe Verboom staat vol speelgoed. Ouders die het niet breed hebben, mogen hier een cadeau zoeken. © Bert Kamp

Woning Vriezenveens echtpaar lijkt op schatkamer van Sinterklaas

VRIEZENVEEN - Co en Wibe Verboom uit Vriezenveen verzamelen het hele jaar speelgoed voor ouders die niet in staat zijn om hun kinderen met Sinterklaas een cadeau te geven. Hun woning lijkt inmiddels op de schatkamer van Sinterklaas.

Voor de ouders die vanwege financiële omstandigheden hun kinderen geen cadeau kunnen geven, is het echtpaar Co en Wibe Verboom een aantal jaar geleden een actie begonnen. „Wij verzamelen speelgoed, dat we vervolgens weer weggeven aan minimagezinnen. Zodat elk kind met Sinterklaas een leuk cadeautje krijgt”, legt Wibe uit.

Vliegers
De speelgoedactie begon ongeveer drie jaar geleden als een goed bedoeld idee, maar is sinds vorig jaar een vaste dagbesteding geworden voor het stel. Vanaf januari zijn Co en Wibe al bezig met verzamelen. „Het is fijn om te zien dat onze actie veel mensen bereikt. Zelfs mensen uit Nijverdal en Enschede brengen ons speelgoed omdat ze het een goed initiatief vinden”, vertelt Wibe. Niet alleen van particulieren ontvangt het echtpaar speelgoed, ook de organisatie van het Vliegerfeest Twenterand heeft een aantal vliegers beschikbaar gesteld en de Vriezenveense rijwielzaak Hof Tweewielers heeft een fietsje geschonken.

Schamen
Het is een gevoelige onderwerp, mensen schamen zich voor het feit dat ze niet een cadeautje voor hun kind kunnen kopen”, weet Wibe „Voor ons maakt het niks uit, iedereen kan om wat voor reden dan ook in een lastige financiële situatie terechtkomen. Maar wij vinden dat ieder kind het verdient om met Sinterklaas een cadeautje te krijgen.”

Open huis
Tot nu toe hebben Co en Wibe ervoor kunnen zorgen dat al meer dan honderd kinderen met Sinterklaas een cadeau krijgen. „Wij hebben nog genoeg over, schaam je niet en zoek wat uit”, benadrukt Wibe. Het speelgoed dat overblijft, gaat naar een opvanghuis voor vluchtelingen.

Almelo e.o.