Volledig scherm
© Thinkstock

Woningzoekenden in Twenterand opgelet: maandag kun je meepraten over je toekomst

DEN HAM - Hoe maak je het zo leuk voor jongeren in Twenterand dat ze er graag willen blijven wonen? Dat is een van de centrale vragen tijdens de workshop ‘Pimp de krimp’. Op maandag 26 augustus komen de jongeren in Twenterand aan het woord.

Het project ‘Pimp de krimp’ is een initiatief van de organisatie Plattelandsjongeren.nl. Het doel is om jongeren en professionals met elkaar in contact te brengen. Daarvoor worden op verschillende plekken in het land interactieve workshops gegeven. 

De Jongerenraad Twenterand heeft Plattelandsjongeren.nl voor zo’n workshop weten te strikken. De bijeenkomst wordt ’s avonds gehouden van 19.00 tot 21.00 uur bij Partycentrum de Zandstuve in Den Ham. Het is voor jongeren tussen de 16 en de 30 jaar.

Het is niet de eerste keer dat de jongerenorganisatie naar Overijssel komt. Eerder waren ze al met zo’n workshop in Enschede, Rijssen-Holten en Dedemsvaart.

Huisvesting

In het geval van ‘Pimp de krimp’ in Twenterand gaat het vooral om de vraag hoe ze de jongeren in de gemeente kunnen houden. Er moeten niet alleen voldoende leuke activiteiten worden gehouden, maar het gaat om om bijvoorbeeld huisvesting. 

Dat is een onderwerp waar niet alleen Twenterand maar ook veel andere plattelandsgemeenten mee te maken hebben. Jongeren die besluiten toch in hun geboorteplaats te willen blijven, hebben vaak grote moeite om geschikte en vooral betaalbare woonruimte te vinden. 

Aanmelden

Alle jongeren die hun stem willen laten horen kunnen zich vooraf aanmelden via www.jongerenraadtwenterand@gmail.com, via Facebook of Instagram.

Almelo e.o.