Volledig scherm
De auto van Sabine Uitslag tegen de boom © Sabine Uitslag

Zangeres Sabine Uitslag botst door hoge hakken frontaal op boom

DEVENTER - De Westerhaarse zangeres en oud-politica Sabine Uitslag is woensdagochtend wonder boven wonder ongedeerd gebleven bij een frontale botsing tegen een boom. 

Door haar hoge hakken bleef ze achter het gaspedaal hangen, vertelt ze eerlijk. Daardoor trapte ze in een bocht op het gas in plaats van de koppeling. Amper een uur later stond ze echter alsof er niets gebeurd was, gewoon haar geplande speech te geven op een congres van de NVFG in Ede.

Leger engeltjes

Volledig scherm
Sabine Uitslag © Peter Vroon

„Ik heb niet één engeltje, maar een heel leger engeltjes op mijn schouder gehad dat ik er zo vanaf ben gekomen”, zegt ze monter, woensdagmiddag, toch even op weg naar haar huisarts. „Ik voel me goed. Ik heb alleen schaafwonden en in mijn rug heb ik door de klap last van een vastzittende spier. Maar iedereen zegt dat ik voor de zekerheid toch even naar de dokter moet.”

Dat ze gewoon haar speech zou gaan doen op het congres over klinisch onderzoek was voor de geboren Westerhaarse meteen een uitgemaakte zaak. „Ik zag niet dubbel, was niet duizelig en voelde me wel okay.  En de show must go on. Er zaten pakweg 400 gasten op me te wachten.” Behalve Uitslag was ook Illusionist en arts Victor Mids een van de sprekers.

Enorm geschrokken

Uitslag zegt dat ze wel enorm geschrokken is. „Het ging best met een noodgang op die boom af. Ik ben blij dat ik nog leef en het kan navertellen. Ik zag de boom op me afkomen en zette me schrap. Er was ook geen tijd om nog uit te wijken, wat toch je eerste reflex is. Maar dat is gelukkig niet gebeurd, want daarnaast ligt een sloot en was ik het water in geschoten. Ik ben opgelucht.”

Sabine Uitslag was van 2008 tot 2012 Tweede Kamerlid voor het CDA. Voor die partij werkte ze bij het wetenschappelijk bureau. Daarvoor was zij werkzaam in de zorgsector. Als zangeres is ze bekend van de band Spinrock, waar ze enige tijd geleden mee stopte. Nu treedt ze zo nu en dan op met bevriende muzikanten.

Quote

Ik ben blij dat ik nog leef en het kan navertel­len

Sabine Uitslag

Vrijdag in Hengelo

De eerst volgende gelegenheid om haar te horen zingen is vrijdag in Hengelo, bij de actie Lock me up, free a Girl, aan de Pastoriestraat. Ze laat zich daar in een kooi opsluiten om geld in te zamelen om jonge vrouwen uit de klauwen te redden van gedwongen prostitutie. Ze zal vanuit de kooi zingen.

Almelo e.o.